top of page
Aut.vrij.liggend (4).png

Tai Chi training

Bewegingsles voor ieder niveau

Buddha Statue

Zowel als groepsuitje als vaste les op de woensdagochtend organiseren wij deze bijzondere groepstraining in Tai Chi (ook wel Nature Taiji genoemd).  

In de les neemt docente Sharon je mee door verschillende onderdelen die je in focus en concentratie uitvoert. Zo werk je aan je balans en coordinatie, maar ervaar je ook verstilling van de geest. In deze les kom je letterlijk steviger op je voeten te staan. Tai Chi wordt daarom ook door fysiotherapeuten en huisartsen aangeraden als valpreventietraining.

De les is uitermate geschikt voor beginners. Zelfs deelnemers die verzwakt of slecht ter been zijn, kunnen op een stoel gerust meedoen. Daarmee maakt Tai Chi zich ook zeer geschikt als revalidatietraining of seniorensport.

 

Tai Chi is een les die voor mensen met reumatische klachten, de ziekte van Parkinson of andere chronische aandoeningen zowel fysiek als mentaal grote voordelen bevat. Het zal op veel vlakken een prachtig hulpmiddel zijn voor het dagelijkse leven.

 

Heeft u hierover specifieke vragen of twijfels, neem dan gerust contact met ons op. 

Ontdek deze Chinese bewegingskunst en kom terug naar de natuur van jezelf.

WhatsApp Image 2023-09-24 at 15_edited_e

Tai Chi docente Sharon kwam in aanraking met Tai Chi en viel gelijk voor de schoonheid van de bewegingen. Daarnaast ervaarde ze veel meer concentratie en focus dan in andere lessen. Ze is in eerste instantie de opleiding "Nature Taiji" voor zichzelf gaan volgen, als eigen rustpunt. Maar inmiddels wilt ze de voordelen van deze bijzondere bewegingsvorm ook met anderen delen!

Image by kazuend

Kom Tai Chi eens uitproberen!

Volg Tai Chi elke woensdagochtend van 09:00u tot 10:00u in de Breehoek Scherpenzeel (gelegen vlakbij Woudenberg, Renswoude en Overberg).

 

Je hebt geen matje of sportschoenen nodig, alleen comfortabele kleding is voldoende.

 

Tai Chi valt onder ons reguliere groepslesabonnement, dit betekent dat je bij een lidmaatschap ook onze andere groepslessen kan volgen zoals Pilates of Yoga in de Breehoek Scherpenzeel. De Fitfanaat biedt een fijne plek zonder typisch sportschool-sfeertje en ons publiek is gemengd (alle leeftijden en trainingsniveau's). Kom het gerust eens uitproberen!

bottom of page