top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMariska

Dit MOET je kunnen tijdens bootcamp:

Militairen die starten met bootcamp

Meerdere malen per week bieden wij met veel plezier bootcamp aan. Een groepsles die jaren geleden is overgewaaid uit Amerika: Daar is het een afgeleide van het trainingskamp voor nieuwe rekruten, die zich willen aansluiten bij het Amerikaanse leger. Een intensief trainingsprogramma waarin ze worden getest en getraind op niet alleen een goede conditie, maar ook discipline, respect en teamwork.


Inmiddels is bootcamp veel breder dan alleen de variant voor het leger: Nu kan bijna iedereen hieraan meedoen, ongeacht niveau, leeftijd of geslacht. Het is een heerlijke outdoortraining geworden, waarin je op intensief niveau werkt aan zowel kracht als uithoudingsvermogen. Je gooit met tractorbanden, sleept met touwen, zwaait met kettlebells: Alles om met plezier aan je lijf te werken in de frisse buitenlucht!


Maar wat zijn de minimale vereisten om met zo'n reguliere bootcamp mee te kunnen doen? Móét je een push-up kunnen maken? Of minstens 10 minuten hardlopen? Of 20 burpees achter elkaar maken? (En moet je überhaupt weten wat een burpee is..?)


Bootcamp locatie Valleikanaal scherpenzeel

 

Geen van alle is het geval. Je hoeft geen topsporter te zijn, sterker nog: Iedere beginner is welkom, want zo zijn wij allemaal gestart. Er is eigenlijk maar één ding wat je echt moet kunnen, en dat is:


Jezelf niet vergelijken met een ander.

 

Dat vergelijken met anderen doen mensen vaak, soms zelfs zó erg dat we niet eens met iets nieuws durven te starten. Dat is zo ontzettend zonde! Het is jouw les, je komt er voor jezelf en je doet het voor jezelf. Alles kan en mag op eigen tempo. En natuurlijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar net als in het echte leven zal er ook tijdens bootcamp altijd iemand zijn die beter, fitter en sterker is dan jij. Moet dat je er dan van weerhouden om nieuwe stappen te maken? Natuurlijk niet!

 

Aan mensen die onzeker een les in gaan stellen we vaak de vraag: Ben jij tijdens een les bezig met hoe "slecht" de buurman of buurvrouw het doet? Het antwoord is altijd: "Nee." Waarom zouden anderen dan wel bezig zijn met jou?


Als mens hebben we soms de neiging onszelf als middelpunt van een ruimte te zien, terwijl -in werkelijkheid- iedereen vooral heel druk met zichzelf bezig is. Zo ook tijdens bootcamp: Mensen sporten, kletsen, genieten van de natuur, zweten en zwoegen misschien wel minstens zo hard als jij. Geloof ons: Die gaan echt niet staan kijken hoe die nieuweling voor het eerst een push-up maakt. Ze vinden het alleen maar tof dat je er bent!


Laat jouw droom om de fitste versie van jezelf te worden, niet afnemen door je eigen onzekerheden. Bewijs jezelf het tegendeel. Iedereen is fit genoeg om te bootcampen, ook jij! Sterker nog: Door bootcamp ráken we fit. Je hoeft alleen durven te starten.


Bootcamp Nieuwstraat 76 -  Valleikanaal Scherpenzeel

We bieden 4x per week bootcamp aan op onze outdoorlocatie aan het Valleikanaal, Scherpenzeel.


Bekijk hier de actuele tijden en boek je 3 gratis proeflessen om de les uit te proberen!

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page