top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGeraldine

Mijn handleiding voor een vrolijk en gezond leven


Deze post is geschreven door gast-blogster en coach; Geraldine Slabbekoorn! Schrijfster van blog "Pumps op Pluche", moeder van 3, juridisch adviseur, mediator, enthousiast Fitfanaat én sinds kort ook coach bij onze club!


De wekker gaat. Een nieuwe dag vol verplichtingen, bezigheden, gedachten en beslommeringen. Kinderen wekken, eten, opruimen, werken, de tuin, vuilnis, kat en hond, zorg voor de een en de ander en voordat je het weet is de dag weer voorbij. Herkenbaar, dat de dagen zich aaneen rijgen en je bij tijd en wijle het gevoel hebt; en ik dan? Wat wil ik eigenlijk? Huis, lijf, werk, hobby's. Er is zoveel te kiezen, maar ik kom slechts aan het hoogstnoodzakelijke toe.. Al jaren heb ik een goed voornemen. Dat luidt: Geen tv meer kijken. Daar kan ik sinds de laatste vijf jaar aan toevoegen: geen Facebook meer loeren. Dit voornemen heb ik, omdat ik heb gemerkt dat ik de dagen dat ik geen tv kijk het kijken niet mis. Dit geldt ook voor het veelvuldig checken van Facebook of andere apps.. Van lezen word ik veel gelukkiger, niet op de laatste plaats omdat ik dan vaak in slaap val, waardoor ik uitrust. En dat is nou nèt iets dat ik hard nodig heb in mijn best heel volle bestaan! Als ik uitgerust ben, ben ik: Actiever, creatiever, vrolijker, minder kattig, eet ik gezonder (want meer tijd om iets lekkers te maken), borrelen er plannen en lijkt het me meer aan te waaien (yeah, moeiteloos!).

Maar uitrusten vind ik dus echt heel lastig. Ik ben graag overal bij, wil een schoon en opgeruimd huis en wil mijn werkgever niet teleurstellen (noch iemand anders). Ik bezit alle eigenschappen om mezelf volledig over de kop te helpen. Dit is me dan ook glansrijk gelukt. Op die tijd kijk ik niet graag terug. Het was een tijd waarin ik het gevoel had dat er watten in mijn hoofd zaten. Een tijd waarin ik zo moe was dat het me bij alles belemmerde. Een tijd waarin ik geen raad wist met mezelf en tot niets kon komen..

Gelukkig ligt die tijd een paar jaar achter me en ben ik vrij aardig hersteld. Mijn energie is terug en ik heb mijn eigen handleiding wat scherper gekregen. Ik kan beter tot rust komen, voel beter aan waar en met wie ik wil zijn en heb weer pret, met als kers op de taart geregeld de slappe lach! Jullie begrijpen mijn goede voornemen waarschijnlijk nu beter. De neiging om de tv aan te zetten als ik even niets om handen heb, brengt me niet de rust die ik nodig heb. Een tijdje terug deed ik een traject om op te zoek te gaan naar waar ik nog meer stappen in wil gaan zetten. Deze bracht mij dat ik sportlessen ben gaan geven, wat mij vervolgens deed realiseren dat ik heel graag voor de groep sta! Binnenkort geef ik zelfs trainingen op mijn eigen vakgebied. En ja, het is even veel. Wat mij doet beseffen dat ik nodig wat slaapjes tussendoor moet plannen, wat bezigheden moet schrappen én dat schrijven voor mij ook een belangrijk ingrediënt is om gezond te blijven.


Misschien ben jij ook wel op zoek naar je eigen ingrediënten.. Omdat ik iedereen een ontspannen en uitgerust gevoel toewens, heb ik samen met Mariska een traject van vier weken samengesteld. Een traject waarin je leert om bij jezelf stil te staan. Waar word jíj blij van, wat belemmert je, wat gaat jou helpen en tot slot; wat gaat jou dit brengen? Denk bij dit laatste aan rust, ruimte, humor, ontspanning.. Want, zo beloof ik je, dat zijn de ingrediënten om ook op andere gebieden stappen te zetten.


Samen met coach Geraldine Slabbekoorn hebben wij het traject "Stilstaan in Beweging" ontworpen, speciaal voor vrouwen die ruimte willen maken voor zichzelf om te onderzoeken wat ze nu écht willen. We starten op vrijdagochtend 11 november 2022 en hebben plek voor maximaal 10 vrouwen. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.
243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page